Běh Zlínem 2015

V neděli 18.10.2015 se konal již tradiční běžecký závod "Přes valašské kotáry - běh Zlínem". Jednalo se již o 68.ročník a o slávě tohoto závodu svědčí i účast našich olympioniků v čele s Emilem Zátopkem. V současné době již věhlas závodu trochu uvadl, ale pořád se zde účastní výborní běžci z celé ČR. Závod se běhával jako krosový běh s výběhem na kopec Barabáš, ale v současnosti již je pevně spjat s centrem Zlína. Centrem závodu je zlínská radnice a děti běží kolem náměstí, zatímco junioři a dospělí běhají zlínským parkem.

Již tradičně bývají silně obsazeny dětské kategorie, kde se sjíždějí mladí atleti z celé Moravy. O vysoké účasti v letošním ročníku svědčí i to, že organizátoři byli nuceni posunout začátek závodu dětských kategorii, protože registrace nestíhala zapisovat všechny přihlášené děti.

Z našeho atletického kroužku jsme měli v závodě 2 zástupkyně. Kateřina Halová a Markéta Vlčkova startovaly shodně v kategorii dívek do 7 let.

Pro Katku to byl první běžecký závod a vedla si náramně. Během závodu se držela na medailových pozicích. Až v závěru jí došly síly a nakonec skončila na krásném 6. místě, což lze považovat za výborný výsledek. Katka je přece jenom více sprintérka, ale s přibývajícími zkušenostmi má určitě šanci i na delších tratích. Pro úplnost dodávám, že trať o délce 365 metrů zvládla za 1:30 minuty.

Markétka běžela rovněž velmi dobře. Po celý závod udržovala rovnoměrné tempo, což jí vyneslo konečné 9.místo v čase 1:38 min. Markéta bude ve stejné kategorii startovat i za rok, takže se u ní určitě můžeme těšit na boj o čelní pozice.

Pořadatelé vyhlašovali u děvčat v této kategorii prvních deset v pořadí, takže si obě odnesly drobnou odměnu za svůj statečný výkon.

Pro úplnost ještě přidávám odkaz na výsledky, článek k závodu od AK Zlín a i fotky z alba atletiky Frýdek-Místek.


© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode