Běhej Valachy 2015 ze seriálu Valachy tour

Dne 24.10.2015 jsme se zúčastnili závěrečného dílu série Valachy tour. Jednalo se o krosový běžecký závod pod názvem Běhej Valachy. Závody se konaly za nádherného slunečného počasí, které dokreslovala krásná příroda Beskyd. Centrem závodu byl hotel Galik nacházející se v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích.

Naši atleti obsadili tři dětské kategorie a nevedli si vůbec špatně:

Naše nejmladší atletka Markéta Vlčková obsadila 4.místo ve věkové kategorii děvčat do 6-ti let. Na trati dlouhé zhruba 425 metrů dosáhla času 2:45 minuty a nebýt pomalejšího začátku, tak by určitě bojovala o medaili. I toto umístění ji však stačilo na celkové prvenství v celém seriálu Valachy tour ve své věkové kategorii a tak si kromě pěkných zážitků odnášela také zlatou medaili a hodnotné ceny. 

Dalším reprezentantem z našeho vizovického kroužku byl Tomáš Vlček. Ten statečně bojoval s náročnou 680 m dlouhou tratí a v silné konkurenci 29 běžců to stačilo na výborné 5.místo v kategorii kluků s časem 2:41 min. Tomáš tak poprvé v letošní sezóně zůstal v běžeckém závodě bez medaile. I když ne tak docela, protože všichni dětští účastníci obdrželi v cíli medaili perníkovou.

Poslední našim účastníkem valašského závodu byl Bruno Červeňák. Byl to jeho první běžecký závod a vedl si nad míru dobře. Na trati dlouhé 880 m dokázal držet velmi rychlé tempo zkušenějších atletů a nakonec z toho bylo opravdu výborné 12.místo z 28 běžců v čase 3:35 min. Jeho finiš v cílové rovince, kdy se dokázal dostat hned před několik běžců, ukázal, že v Brunovi je skrytý velký bojovník, což je určitě příslibem do budoucna.

O tom, že ve Vizovicích máme dobré běžce svědčí i umístění dalších vizovjanů. Veronika Orbesová se ve své kategorii děvčat do 8 let umístila na vynikajícím třetím místě v čase 2:40, stejně jako Jiří Vlček v závodě na 6,5 km v kategorii muži 21-39 let, když tuto trať zvládl za 29:35 min.

Organizátorům se letošní ročník opravdu vydařil a určitě se zde zase rádi vrátíme příští rok, třeba i v početnějším zastoupení.

Podrobnosti k závodu, články, výsledky a fotografie můžete zhlédnout na oficiální webové stránce závodu.



© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode